info@puurproevers.nl

De vele voordelen van een pizza steen

De vele voordelen van een pizza steen


Als je interesse hebt in het maken van pizza, dan heb je wellicht al eens gedacht aan het gebruik van een pizza steen, als alternatief voor een metalen pan. Is een pizza steen althans de moeite waard? Volgens kookfanaten is een pizza steen een veel gezonder en smakelijker alternatief dan een ovenpan voor verschillende redenen. Een dergelijke aankoop is dus zeker de moeite waard!

Knapperig, maar niet vettig

Als je graag zelf een pizza wilt maken en van een knapperige korst houdt, dan zou je in eerste instantie olie aan de pan toevoegen. Met een pizza steen is dit althans niet nodig. De steen werkt namelijk op een dergelijke manier dat deze het vochtgehalte van de pizza korst opzuigt. Dit verbeterd de knapperige kwaliteit van de korst, maar werkt niet alleen maar goed bij pizza's, maar ook bij groenten, die altijd smakelijker zijn met een knapperig korstje eromheen. Als je van groenten houdt, maar het moe bent om deze altijd op dezelfde manier te bereiden, dan kun je er dus aan denken op deze ook op een pizza steen klaar te maken. Dit geeft je voldoende mogelijkheden.

Geen aanbakken

Een reguliere pan of ovenschotel zorgen ervoor dat je er zeker van moet zijn dat je pizza niet aan de bodem of de randen van de pan blijft plakken. Dit betekent wederom dat je voldoende olie moet toevoegen. Iedereen weet dat olie niet bepaald gezond is voor het hart of voor de heupen, dus is een pizza steen een gezonder alternatief. Deze stenen geven je namelijk niet dezelfde problemen. Eigenlijk is gewoon een beetje bloem al voldoende om het aanbakken te voorkomen, dus is er geen olie nodig. Vanwege zijn natuurlijke anti-aanbak laag, zijn deze pizza stenen ideaal voor het bereiden van pizza, maar ook voor brood. Beide gerechten zijn nogal lastig om te maken als ze aan de pan blijven plakken.

Bij ons kun je allerlei producten vinden voor het maken van professionele pizza's, zoals pizza stenen en pizza ovens. Wil je leren hoe je de beste pizza van Nederland maakt? Maak dan gebruik van een van onze kookworkshop. Imponeer je vrienden tijdens een diner met de lekkerste zelf bereide gerechten!

Wil je liever niet beginnen met koken en laat je het graag aan iemand anders over? Dan bieden wij ook catering diensten. Zo kun je alsnog je gasten verwennen, zonder zelf in de keuken te hoeven staan!