info@puurproevers.nl

Pizzaoven hout

Na het eten van een goede pizza hebben we een voldaan gevoel. Geef het maar toe, we lusten allemaal pizza. Het idee voor het beleggen van ronde broodbodems met vlees, kaas, groenten en fruit komt volgens de overlevering van een Italiaanse kok, Raffaele Esposito, die in 1898 voor het Italiaanse koninklijke paar zijn beste gerecht mocht, of moest, presenteren. Een broodbodem met tomatensaus, mozzarella en basilicum, de kleuren van de toenmalige vlag van Italiƫ werd het pronkstuk van de maaltijd.

Gebakken op hout

De hitte moet bij een pizza van beneden komen en daarna de hele oven verwarmen. Daardoor krijgt de pizzaoven zijn karakteristieke vorm, een brede bakplaat boven de stookplaats. De oven zelf heeft traditioneel de vorm van een halve bol. Het hout als brandstof geeft de unieke smaak aan de echte pizza.

Wilt u zelf thuis pizza's gaan bakken dan is de traditionele Italiaanse oven ideaal. De eenvoudige constructie en de eenvoudige brandstof, hout, is het beste voor de doe het zelf pizzaiolla, pizzabakker.

Niet of wel, zelf bakken?


Wilt u niet zelf gaan bouwen in de tuin dan zijn er diverse mogelijkheden om toch echte zelf gemaakte pizza te serveren, of zelf te eten natuurlijk. Een catering service kan een draagbare pizzaoven leveren, met alles wat daarbij hoort. Dus ook de ingrediƫnten voor uw pizza, de salade en het flesje wijn. Een Italiaanse avond met alles er op en er aan. Maar zonder de rompslomp van organisatie, of afwas.

Het is ook mogelijk cursussen te volgen en uw eigen pizza-bakkunsten te perfectioneren. De lessen worden gepresenteerd in de vorm van workshops en u neemt dus het product van de lessen mee naar huis.

Alles op een rijtje
Pizaovens op hout, verkoop en onderhoud. Zowel voor zelfbouw als kant en klaar afgeleverd.

Catering met alle service aan huis. Uw eigen Italiaans avond, maar dan zonder zorgen.

Kook- en baklessen. Cursussen in de vorm van workshops. Leer echt pizza's bakken.

Hoewel de pizza misschien wel ouder is, de Noormannen aten al platte broden belegt met vlees en groenten en gebakken in een oven in de negende eeuw na christus, is het de Italiaanse sfeer en natuurlijk het feit dat de keuken zo zichtbaar en open is, wat ons bij pizza restaurants zo aantrekt.

Haal die sfeer nu in huis door een oven in de tuin te laten bouwen. Organiseer dan een volledig verzorgde Italiaanse avond voor familie, vrienden en buurtgenoten en uw naam als gezellig familielid, gezellige buurman of buurvrouw kan niet meer stuk.