info@puurproevers.nl

Spelt pizza

Speltbloem

Ons pizzadeeg wordt met speltbloem bereid. Spelt is de graansoort die het meest eerlijk en voedzaam is. We stoppen dit met liefde in ons deeg. Daardoor verkrijgen we een pizza die niet alleen traditioneel lekker is maar ook gezond!

Spelt is het oergraan uit de bronstijd. Het heeft eigenschappen wat andere soorten graan niet hebben: Spelt is gezond, voor lichaam én geest, houdt fit, is van nature een eko graan. 

Spelt is, zoals men vaak denkt niet een tarwesoort, maar een graan, wat de bakker vroeger gebruikte, voordat het hedendaagse graan, tarwe, werd gekweekt. 

Het bevat wel gluten maar deze zijn niet te vergelijken met tarwegluten. Anders dan bij tarwe zitten de belangrijke voedingsstoffen in spelt, ook in het meellichaam ofwel bloemlichaam. 

Bij spelt, blijven de voedingsstoffen tijdens het maalproces wel behouden. 

Omdat het bloemlichaam van spelt niet alleen maar gluten bevat, en de gluten die het bevat van een andere samenstelling zijn dan die in tarwe, is spelt, en producten gemaakt van spelt-bloem of spelt-meel, veel makkelijker te verteren, en deeg van speltmeel veel lichter met de hand te kneden dan tarwe. 

Daarom is spelt zeer gezond!!