Focaccia

Kaas en leverworst ?
 
Wie mij een beetje gevolgt heeft de afgelopen weken weet dat ik bij Italianen thuis een heerlijk 4 gangen lunch met ze heb gekookt en gegeten! 
 
Dit was in La Spezia en is echt een aanrader om dat ook te doen met je gezin of vrienden. Super aardige mensen en je leert zoveel he.. 
 
Italiaans koken lijkt makkelijk maar het zit hem in de kleinste dingen of trucjes.  
 
Bij thuiskomst heb ik haar geappt voor dat heerlijke recept van de focaccia wat we bij de lunch aten. Dat ze aardig zijn had ik al gezegd. Ik kreeg dus meteen het hele uitgeschreven traditionele recept en dat deel ik nu graag met jullie 
 
Want zeg nou zelf.. Kan je met een verjaardag nog met kaas en leverworst aankomen?  Ik daag je uit met me mee te doen 
Ik word hier ieder geval erg blij van 🇮🇹
 
Jullie ook? 

Recept:

Voor 1/2 kg bloem 00: 50 gr biergist, 1 eetlepel suiker, 2 theelepels zout, 2 eetlepels olijfolie, voldoende water om een ​​zacht en elastisch deeg te maken … laat het goed rijzen in een ingevette bak bedekt. Nadat het in volume is verdubbeld, meng je het en zet je het afgedekt terug om te rijzen. Vet de bakplaten / of grote pan in en spreid ze uit met je vingers, ongeveer 3 cm dik. Laat het rusten bedekt met veel olie, water en zout (zoals een pekel) en laat het 30 minuten rusten (net de tijd om de oven voor te verwarmen tot 220 °.. maak enkele kuiltjes goed indruk met je vingers en bak ongeveer 20 minuten. het is goudbruin en klaar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven