INDIASE JACKFRUIT BALLETJES

Bereidingstijd 30 minuten voor 2 personen.

Ingrediënten:

  • 1 grote rode ui
  • 125 g. kerstomaten
  • 1 groentenbouillonblokje
  • 160 gr. jackfruit balletjes ( Rootz of nature )
  • 2 theel. tandoori kruidenmix
  • 150 g basmati rijst
  • 2 el. amandelschilfers
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 theel. garam masala kruiden
  • 10 g. platte peterselie
  • ½ limoen
  • 150 g sugar snaps
  • 2 el zonnebloemolie
  • peper en zout

Bereiding:

  1. Snij de ui in halve ringen. Halveer de kerstomaatjes. Breng per persoon 150 milliliter water aan de kook en los er de groentenbouillon in op.
  2. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 8-10 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  3. Verhit een bakpan zonder vetstof. Rooster de amandelschaafsel tot ze beginnen te kleuren. Schep uit de pan en hou opzij. Verhit de helft van de olie en voeg de gehaktballetjes toe. Bak de gehaktballetjes rondom gedurende 5 minuten.
  4. Verhit de rest van de olie in een bakpan. Stoof de ui aan gedurende 3 minuten en schenk er dan de kokosmelk en de groentenbouillon bij. Voeg de garam masala en tandoori kruiden toe. Breng aan de kook en voeg de gehaktballen toe. Verlaag het vuur en laat 8 minuten pruttelen.
  5. Pluk ondertussen de blaadjes blad peterselie en was en rasp de schil van de limoen. Voeg de sugarsnaps toe aan de pot en laat 3 minuten mee garen. Voeg nu de kerstomaatjes toe en laat 1 minuut mee opwarmen. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Meng de limoenzeste door de rijst en bestrooi met de geroosterde amandelschilfers. Serveer de curry met de gehaktballetjes en de rijst. Werk af met de peterselie

Enjoy!!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven