Garnalentaartje met Avocado

Gevulde pompoen met kikkererwten. Ingredienten:
  • 250 gram gekookte kikkererwten
  • een paar eetlepels granaatappel pitjes
  • 4–5 eetlepels peterselie, fijngehakt
  • een kleine pompoen
  • een eetlepel hennepzaden
  • een teentje knoflook, fijngehakt
  • peper en zout naar smaak
  • een eetlepel appel azijn en/of sap van een citroen
  • een theelepel gedroogde basilicum
Was de pompoen en snijd het vervolgens in tweeën. Schep de zaden eruit en plaats (de binnenkant naar beneden geplaatst) in een voorverwarmde oven. Op 180 ℃ rooster je de pompoen voor ongeveer 20 minuten. Wanneer de buitenkant donkerder wordt (donker oranje) is de pompoen wel klaar. Ondertussen kook of spoel je je kikkererwten af en combineer je dit met de andere ingrediënten in een kom. Als de pompoen klaar is laat je het even afkoelen. Schraap vervolgens de puree uit de binnenkant eruit (niet alles). Als je te veel eruit schraapt zul je namelijk de salade niet makkelijk in de pompoen kunnen serveren. De buitenkant is dan namelijk te dun en zal scheuren. Meng de salade met de pompoen stukjes / puree en serveer in de pompoen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top

NIEUWSBRIEF

ONTVANG DE PUURSTE RECEPTEN EN TIPS!