Tomaten tapenade

TOMATEN TAPENADE

Log aub in om deze functie te gebruiken Opslaan 

In de loop der jaren heb ik heel wat verschillende soorten tapenades geproefd, maar de tomaten tapenade gemaakt van zongedroogde en verse tomaatjes blijft toch wel mijn favoriet. Dat kan ik werkelijk waar overal opsmeren. Grappig weetje is ook wel dat ik deze tapenade geleerd heb in mijn leerjaren bij Auberge Navet ( zie de vlog hieronder )

INGREDIËNTEN TOMATEN TAPENADE

  • 180 gram zongedroogde tomaten (na uitlekken, was bij mij 1 pot)
  • 180 gram verse tros tomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 10 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • klein bosje verse fijn gesneden peterselie

BEREIDING

Ik heb mijn keukenmachine gebruikt voor de bereiding, maar je zou ook een blender, staafmixer of vijzel kunnen gebruiken.

Doe alle ingrediënten bij elkaar in een bakje en mix tot een mooie tomaten tapenade. Hoe langer je maalt, hoe fijner hij wordt qua structuur. Ga zover door tot jij prettig en lekker vindt. Als je hem er nog wat droog uit vindt zien, voeg je gewoon nog wat verse tomaat toe.

Bijhorende vlog

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven