Basilicum Pesto met walnoten

INGREDIËNTEN

  • bos basilicum
  • 80 gram walnoten
  • 80 gram Parmezaanse kaas
  • peper, zout
  • 1 teentje knoflook
  • 80 ml olijfolie

BEREIDING

  • Pureer Parmezaanse kaas, knoflook, basilicum, walnoten en een scheutje olijfolie tot een pesto
  • Voeg steeds wat meer olijfolie toe tot je een smeuïge pesto hebt
  • Voeg peper en zout naar smaak toe
  • Bewaar in de koelkast in een gesloten pot, dan geniet je er nog zeker drie dagen van!

tips

  • Basilicum pesto is een klassieker. Lekker bij heel wat gerechten! Van pasta tot op een toastje. Ook lekker op gegrilde courgette linten.
  • Wil je de notensmaak versterken dan is de olie goed te vervangen door walnotenolie
  • U kunt ook andere nootjes of pitten gebruiken zoals hazelnoten of pijnboompitten
  • Zonder de kaas is uw pesto VEGAN

Bijbehorende vlog

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven