Bruine bananen in de fruitschaal? Ik vind dit altijd een lekkere oplossing! En ik ben niet de enige volgens mij.
Ingrediënten:
- 3 te rijpe bananen
- 100 gram heel ei
- 50 gram suiker
- 50 gram gesmolten botet
- 90 gram bloem
- eventueel wat kokos klapper
![](https://puurproevers.nl/wp-content/uploads/2020/11/Screenshot_20201107-125557_Gallery-1024x681.jpg)
Bereiding:
- Prak de bananen tot een puree.
- Smelt de boter.
- Smeer de cakevorm in met boter en verdeel eventueel de kokos in de vorm.
- Klop de eieren met de suiker stijf.
- Voeg de banaan en ( gezeefde ) bloem toe. Spatel deze voorzichtig door tot alles gemengd is.
- Spatel voorzichtig de boter erdoor.
- Het beslag mag in de vorm. Vul hem tot ongeveer 3/4 met beslag.
- Bak de cake af. 180 graden, 45 minuten.
- Stort de tulband meteen nar het bakken en laat afkoelen.
Enjoy !
![](https://puurproevers.nl/wp-content/uploads/2020/11/Screenshot_20201107-125540_Gallery-1024x682.jpg)