Cheesecake & Stoofpeer

Vanavond een lekker dessertje hier in huis! Ik doe er nog wat sinasappel en vanilleijs bij 😁 omdat het kan. In de story staat de bereiding!

Leuke smaakjes zo bij elkaar! En ook erg leuk voor bijvoorbeeld in je kerstmenu πŸ˜†πŸŽ„

Kerst? Ja kerst! Ik vind ook gewoon dat iedereen dit jaar eerder zijn huisje mag versieren om het wat gezelliger te maken in huis.. Als we er dan toch veel zijn. πŸ€— Mijn mening.

Ik vraag me ook af en wil daar heel graag antwoord op van jullie πŸ™ koken jullie je eigen kerstmenu thuis? Zo ja? Verzin je dat menu ook zelf of heb je daar inspiratie voor nodig? Kook je 1 gang of het hele menu? Haha, beetje vroeg om hier over na te denken!?

Owja! En dit prachtige handgemaakte bord komt ook bij @astercaemaert_ceramics vandaan! Ik weet al wat ik met kerst ga vragen πŸ˜„πŸ˜‡

IngrediΓ«nten:

Taartje voor 4 personen.

Bereiding:

De bereiding is eventueel ook op Instagram te bekijken. Klik hier.

  1. Cutter de speculaas fijn in een keukenmachine. Smelt de boter en voeg deze toe aan het koekkruim.
  2. Beleg een taartvorm met de koekjes en de boter. Ik heb een klein vormpje gebruikt ( 15 cm )
  3. De belegde vorm mag een half uur in de koeling aanstijven.
  4. Kook het vocht van de peertjes in totdat deze grote luchtbellen krijgt. De gelatine mag je weken in koud water.
  5. Zet het vuur uit en voeg de gelatine toe. Zorg dat deze goed is opgelost. Laat dit afkoelen buiten de koeling ( kamer temperatuur )
  6. Snijd 1 peertje in mooie blokjes en voeg toe aan het ingekookte kookvocht
  7. Klop de creme fraiche op totdat deze lobbig is ( bijna slagroom dikte )
  8. Rasp de sinaasappelschil en voeg toe aan de creme fraiche
  9. Het afgekoelde kookvocht mag ook bij de creme fraiche. Spatel deze goed door tot dat alles gemengd is.
  10. Vul de taartbodem en laat deze zeker een uur in de koelkast staan voordat er gegeten wordt.
  11. De peertjes mogen nu op het taartje. U mag ze ook snijden en mooi bovenop het taartje plaatsen. Ik heb gekozen ze heel te laten. Schenk nog lekker wat kookvocht over de geheel en smullen maar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top

NIEUWSBRIEF

ONTVANG DE PUURSTE RECEPTEN EN TIPS!