๐ Gieser-Wildeman pear ๐
Na toch best wat vraag over stoofpeertjes. Na gezien te hebben dat er kleursuiker verkocht wordt in de supermarkt ๐ค Ben ik even bezig geweest met rodewijn en peertjes.ย
Wat vinden jullie van het bordje waar de peertjes opstaan? Zo blij mee! Handgemaakt van @astercaemaert_ceramics uit Belgiรซ! Zeker een kijkje waard! Ik ben er erg blij mee ieder geval ๐๐ผ
Waar eten jullie stoofpeertjes bij? Heb je nog vragen? Let me know below ๐

Recept:
Voor 4 peertjes:
- 4 Gieser-Wildeman peertjes
- 1/2 Liter wijn
- 60 gram suiker
- 5 kruidnagels
- 2 steranijs
- 1 kaneel stokje of een snufje kaneelpoeder
- Schil van sinaasappel en citroen
- Sap van een halve citroen

Bereiding:
Mocht je het fijn vinden!? In de Instagram stories kunt u ook de bereiding zien! Klik hier : https://www.instagram.com/stories/highlights/18125403280095715/
- Breng de wijn, suiker en smaakstoffen aan de kook.
- Schil je peertjes.
- Haal met een Parisienboor het klokhuisje eruit
- De peertjes mogen nu in het kookvocht. Zorg dat de peertjes helemaal onder staan.
- het vuur mag nu laag en laat het rustig opstaan voor ongeveer 180 minuten. Blijf zorgen dat de peertjes onder blijven staan. Eventueel wat wijn of water erbij mocht dit niet zo zijn.
- Check of de peertjes mooi gaar zijn door er even met een vork in te prikken
- Zet de peertjes in de koeling en laat ze het liefst een nacht staan. Zo kunnen alle smaken en de kleur mooi doortrekken in de peer
- Giet de peertjes af en kook het vocht in totdat de luchtbellen groter worden in het geheel.
- De peertjes mogen weer terug bij het ingekookte vocht en kunnen geserveerd worden.
