🍊 Sinterklaas menu lll 🍊
Het idee was een Sint Tiramisu te maken. Ik weet nu alleen niet of dat wel de juiste benaming is voor dit dessertje 🤔 wat vinden jullie?
Dessertje van de Sint:
Tiramisu van pepernoten en mascarpone met sinasappel en kaneel. De bodem is gemaakt van speculaaskoekjes.
Een klein puntje met een mooi kopje koffie ernaast maakt dit menuutje wel helemaal af!
Wat vinden jullie van het dessert?
Ingredienten:
2 kleine taartjes van 15 cm
- 300 gram speculaas koekjes
- 50 gram boter
- klein zakje kruidnoten
- 200 ml slagroom
- 100 gram Marscapone
- 50 gram suiker
- 6 sinaasappelen
- 4 blad gelatine
- Vanille
- Kaneel
bereiding:
- De speculaas koekjes kunnen tot kruimels gedraaid worden in een keukenmachine.
- Smelt de boter en voeg deze bij de speculaas. Bekleed de vormen tot ongeveer de helft. Zet ze daarna in de koeling
- Schil 3 sinaasappelen met een dunschiller. Snijd de schillen in dunne zesdes. Pers het sap en kook dit in samen met de schilletjes totdat er bijna geen sap meer is
- Als de vormen minimaal een half uur in de koeling hebben gestold mag je ze bekleden met pepernoten. Giet hier het afgekoelde sinas mengsel overheen.
- Klop de marscapone los. Klop 175 ml slagroom lobbig ( yoghurt dikte ) met een beetje vanille
- Kook 25 ml slagroom op en los 2 blad gelatine op en voeg dit toe aan de room en laat het een klein beetje afkoelen.
- Meng de marscapone met de room en gelatine.
- Giet het mengsel in de vorm en laat afkoelen in de koelkast.
- Snijd de andere 3 sinaasappelen uit en vang de jus d Orange op in een pannetje. Kook de jus op.
- Week 2 blad gelatine en los dit op in de jus d orange.
- Nu mogen de uitgesneden parten erbij.
- Haal de taartjes uit de koeling en voeg de sinas topping toe. Laat dit weer goed afkoelen.
- Strooi de kaneel bij het serveren over het taartje 🙂
ENJOY!