Big Ass Burger

Oke! Even helemaal loss.. Burgers! Heerlijk! Ik vind het belangrijk dat ze niet te vet zijn en heeel veel fris ertegenaan! Pittigheid one love ❤

Deze Burger is trouwens low budget en één van de lekkerste! Met frisse rode kool en zoetzuur van komkommer en ui heb ik de sausje weg gelaten! Niet nodig! En dan wordt het stiekem een Burger wat helemaal niet zo slecht is voor je 😁

Burgers 4 personen

  • 750 gr Kippendij
  • 1 rode peper
  • 2 tenen knoflook
  • Eetl. kurkuma
  • peper en zout

Rodekool

  • kwart van een rodekool
  • 1 limoen
  • peper en zout

Zoet zuur van komkommer en ui

  • Halve komkommer
  • Halve ui
  • 100 ml Natuur azijn
  • 100 ml Water
  • 2 eetl. honing

Bereiding:

Voor de burgers snijd je de dijen fijn en voeg je de smaakstoffen toe. Speel met de smaakstoffen zodat je je eigen favo taste krijgt! Ik zelf stop er peper in maar kan me voorstellen dat niet iedereen die lekker vind!

Maak er mooie burges van en bak ze goudbruin en zorg dat ze gaar zijn!

De komkommer en ui snijd je grof weg. Het azijn, water en honing meng je en giet je over de komkommer en ui. Laat dit een uur staan.

De rodekool snijd je zo fijn mogelijk en kneus die even met je handen. Voeg het limoensap peper en een klein beetje zout toe. De kool wordt zo lekker fris en gaard zelf een klein beetje door omdat de zuren in de gekneusde kool gaan zitten!

Ik zal zeggen bouwen maarrrrr!!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven