Cake Tartin

Deze cakejes zijn op zichzelf al de bom! Verkeerd om gebakken peren Caramel cakejes 😇 Lekker sticky en fris 👌🏼 

Voor de echte helden en kaas liefhebbers heb ik er een dikke plak blauwschimmel kaas opgedaan! De kaas even op kamertemperatuur laten komen of heel even in de oven 😇👌🏼

Ik ben trouwens erg blij met de gegraveerde boomstamplank! Wat vinden jullie ervan? Hij is gemaakt door @ellindecoratie ❤

Verkeerd om gebakken cake

peer met caramel

  • 2 peren
  • 100 gr suiker
  • Beetje water
  • klein klontje boter

cakebeslag

  • 2 eitjes
  • 80 gr suiker
  • 100 gr bloem
  • 60 gr gesmolten boter

Topping

  • Blauwschimmelkaas

Bereiding:

Voor de peren met karamel schil je eerst de peren en snijd ze in stukjes. Doe de suiker en het water in een pannetje en maak karamel. Als de karamel donker wordt en aan je lepel blijft plakken blus je het af met een heel klein beetje water en voeg je de boter toe. Nu mag de peer erbij en breng hem aan de kook. Verdeel het mengsel over een cupcake vorm.

Voor het beslag klop je de eitjes met de suiker op tot yoghurt dikte. Voeg de gezeefde bloem toe en meng dit goed maar kort ( probeer de lucht in de eitjes erin te houden ) Spatel hierna de boten door het beslag. Verdeel het beslag oven de vorm en bak ze af op 180 graden 12 minuten in de oven.

De combinatie van de topping ken ik al langer en is erg lekker! Niet iedereen houd van kaas dus het weglaten is een optie! Ok heb je verschillende kaasjes qua sterkte!

De vraag… Is het nou een dessert? Ik zeg ja! Het is meer een gang tussen het dessert en een kaasplankje in! Natuurlijk ook erg lekker met een glas goede wijn.

ENJOY

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven