Spicey en grof gestampte italiaanse pompoen stampot π
Niet de allermooiste maar wel goed voor de mond ππ΄Ik heb er een lekkere salade bij en een mooi stukje heek gebakken.
In de stampot zitten aardappelen, flespompoen, zelfgemaakte pesto ( recept ) parmezaanse kaas, rode paprika, zontomaatjes, lente ui en vooral veel pepertjes πΆβ€ tussen de π & π in..
De pompoen komt uit de oven en is heerlijk zoet geworden! Samen met de pesto en de pepers is dit echt een aanrader!
Het visje heb ik op de huid gebakken en lekker veel limoensap toegevoegd! Echt heerlijk
Ik heb nog pompoen over dus denk dat ik er morgen weer een gerecht mee ga maken π
recept 2 personen:
- 1/2 Fles Pompoen
- 2 Aardappelen ( kruimig )
- Zon gedroogde tomaat
- 1/2 Rode Peper
- 1/4 Paprika
- Lente ui
- Pesto van Basilicum
- Parmezaanse Kaas
Bereiding:
De pompoen heb ik schoon gemaakt en in stukken gesneden. Met een klein beetje olijfolie, peper en zout gegaard in de oven ( 200 graden totdat het gaar is )
Kook de aardappelen gaar
Meng alle ingrediΓ«nten en verdeel ze in een ovenschaal. ( Goed middags te maken dus. Als voorbereiding ) Prak grof alles door elkaar zodat het een soort van stampot wordt. Verdeel ook wat kaas als topping.
Het geheel 10 minuten afbakken in een oven van 180 graden en smullen maar!!
Uiteraard ook lekker met andere vis of vleessoorten!
Enjoy!