Hartige cheesecake

Cheesecake van appel en geitenkaas

Ik ben zelf heeel erg gek op cheesecakes 😁 ik zie ze alleen niet heel vaak hartig.. Of, naja hartig en een tikkeltje zoet samen met ingemaakte rode peper. 

Het lijkt misschien moeilijk om te maken!? Maar dat valt reuze mee! Jullie kunnen dit zeker ook! De topping mag ook iets minder fijn 🤗

– Hartige bodem 
– Geitenkaas vulling met bieslook 
– Topping van granny’s 
– Gelei van rozen Jam
– Ingemaakte rode pepers

Ik heb alles gemaakt in de aerofryer deluxe van @princess_athome 😑😉

Owja.. de bloemen zijn allemaal te eten en “straight from my moms garden ” #eetbarebloemen

recept bodem:

2 kleine taart vormen.

  • 150 gr. Bloem
  • 75 gr. boter
  • 1 ei
  • Beetje zout

Vulling:

  • Half pakje kookroom ( 125 ml. )
  • 2 blaadjes gelatine
  • 2 staafjes zachte geitenkaas ( naturel )
  • Bieslook

Topping:

  • 1 a 2 Granny smith appel
  • Jam van rozen
  • 1 Rode peper
  • 20 gr. suiker

Bereiding:

Het deeg van de bodem is een kwestie van mengen en kneden tot een deeg. Maak het deeg plat en laat het een half uur rusten in de koeling. Smeer je taartvorm in met boten of olie en bekleed hem netjes met het deeg. Probeer overal gelijke dikte te hebben.Prik de bodem in met een vork en bak hem af in een voor verwarmde oven op 180 graden 10 a 12 minuten. Laat de bodem afkoelen in de koelkast

Voor de vulling breng je de kookroom aan de kook en leg je de blaadjes gelatine in koud water. Als de blaadjes niet meer hard aanvoelen voeg je dit toe aan de room. Let op! De room mag niet meer koken anders verliest hij zijn bindkracht. Voeg de staafjes geitenkaas toe en roer met een garde het geheel glad. Tot dat de kaas gesmolten is. Voeg de peterselie toe en maak op smaak met peper en zout. Giet de vulling in de taartbodem en laat die afkoelen in de koelkast totdat hij helemaal is opgesteven.

Snijd voor de topping de rode peper zo fijn mogelijk en breng het heel kort aan de kook met wat water en suiker. Snijd de appel ( zo dun mogelijk ) en leg deze netje op het taartje. smelt wat rozenjam in een pannentje en strijk de appel op het taartje goed in ( zo verkom je verkleuring ) tot slot maak je hem af met de ingemaakte rode pepertjes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top

NIEUWSBRIEF

ONTVANG DE PUURSTE RECEPTEN EN TIPS!