Quiche van Prei

Ik heb een aantal Quiches waar ik zin in heb 🙂 heb alvast het deeg gemaakt voor de smaakjes die ik in mijn hoofd heb. Het lijkt me leuk om elke dag een soort te gaan proeven dus dan weten jullie wat komen gaat de rest van de week 😄 

Op de wortel gember cakejes kwamen ook veel reacties op en daarbij komt nog een recept 😏😉 Ik heb onverwacht een leuke klus tussendoor dus ik ga dit nog allemaal netjes voor jullie uitwerken en deze recepten ( ook van wat nog komen gaat ) op de website plaatsen 🥳👨‍🍳 

Voor vandaag heb ik het heeeel simpel gehouden! Een heerlijke Quiche van prei met een salade en walnoten 😲🥮

Weer lekker vegetarisch gehouden. Natuurlijk ook super met wat spekjes of ham erin en er overheen 😇

Recept bodem:

Dit deeg gebruik ik voor al mijn hartige quiches en taartjes!

  • 150 gr. Bloem
  • 75 gr. Boter
  • 1 Ei
  • Beetje zout

Vulling:

Deze vulling gebruik ik ook voor al mijn quiches!

  • 100 ml. Room
  • 3 eitjes
  • zout en peper
  • Prei netjes gesneden ( even groot )

Bereiding:

Het deeg van de bodem is een kwestie van mengen en kneden tot een deeg. Maak het deeg plat en laat het een half uur rusten in de koeling. Smeer je taartvorm in met boten of olie en bekleed hem netjes met het deeg. Probeer overal gelijke dikte te hebben.Prik de bodem in met een vork en bak hem af in een voor verwarmde oven op 180 graden 10 a 12 minuten.

Bak de prei licht gaar en tot dat ze mooi gaan kleuren. bekleed de afgebakken bodem met de prei.

Meng de room met de eieren, zout en peper. Klop dit los en schenk de taartbodem heel voorzichtig vol ( tot het randje ) Gaar de quiche in een oven van 150 graden. Het ligt aan de grote van je vorm belang het duurt! Mijn vormen waren erg klein en dus al in 10 minuten klaar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven