Deze cakejes zijn hartig maar toch licht zoet! Gemaakt van wortel, gember en kurkuma.
Heerlijk als snack, on the side of op de borrelplank! De gember maakt hem licht pittig. Ik heb er achteraf een klein beetje honing over gedaan ππΌπ₯
Owja, voor de kaas liefhebbers.. Met een plak blauwschimmel ga je de show stelen π’π’π§
Recept:
- 200 gram Wortel
- 30 gr. Gember
- 150 gr. Bloem ( spelt, tarwe naar keuze )
- 80 gr Boter ( mag ook plantaardig zijn )
- 3 eieren
- Theelepel Kurkuma
- Snufje zout en peper
Topping:
- Creme fraiche
- Wortel rasp
- Citroen rasp
- Gehakte Peterselie
- Beetje zout
- Eventueel een rood pepertje
Bereiding:
Ik heb het mezelf erg makkelijk gemaakt. De wortel en de gember heel even gekookt en ze daarna in de keukenmachine ( cutter ) gedaan en fijn gedraaid. Daarna Terwel de machine draait de kurkuma, peper en zout en de eieren toegevoegd. Doe het geheel in een kom en voeg het bloem toe. Meng dit met een spatel. Als laatste het ik de boter gesmolten en langzaam al roerende toegevoegd aan het beslag. Het beslag in een cupcake vorm en de oven in 180 graden 8 tot 10 minuten
Voor de topping heb ik wat creme fraiche opgeklopt. Creme fraiche kan je net als slagroom lucht inkloppen. Rasp van citroen, wortel en eventueel gember en rode peper. openmaakt gebracht met wat zout en peterselie.
Tip:
Wacht even met de topping tot dat de cakejes helemaal zijn afgekoeld