Dit keer koken we met Soof!
Iris en ik zijn weer bezig geweest in de keuken van koksland.nl. Dit keer hebben de mogen koken met de heerlijk siropen van Soof!
Het is een zeer lichte taart zonder gluten en weinig suiker. Dus ook erg geschikt als ontbijt 😀
Voor de bodem
- 100 g kokosolie
- 150 g kokosmeel
- 40 g honing
- 2 eieren
- een snufje zout
Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng alle ingrediënten voor de taartbodem tot een korrelig mengsel. Bekleed de bakvorm met bakpapier en doe het deeg erin. Druk goed aan met de hand. Bak de taartbodem 10 minuten op 200 °C.
Voor de kwark laag:
- 500 gram kwark
- Sap van 2 citroenen
- 2 mango’s
- 20ml Soof siroop ( limoen, appel en mint )
De kwark:
- •leg 6 gelatine blaadjes in koud water, zodat ze week worden
- •warm het citroensap, met Soof siroop en een 1/2 heel fijn gesneden mango. op in een pannetje tot het kookt en zacht wordt
- •voeg 2 eetlepels honing toe en roer nog even door
- •los de gelatine blaadjes op in de warme fruitmassa
- •roer 500 gram magere Franse kwark door het fruitmengsel
- •snijd de andere mango in blokjes van een 1/2 cm bij een 1/2 cm en roer door de kwark
- •verdeel het kwarkmengsel over de bodem en laat voor tenminste 4 uren opstijven
- Let op! Verdeel het kwarkmengsel pas over de bodem als de bodem goed is afgekoeld
De toplaag:
• warm in een pannetje 40ml Soof siroop op samen met het citroen rasp van twee citroenen en voeg een scheutje water toe• laat 2 gelatine blaadjes oplossen in het mengsel • haal ondertussen met een meloenbolletjeslepel (parissiene boor) bolletjes uit de laatste 1/2 mango. • verdeel de siroop over de kwark laag en versier met de mango bolletjes • laat nog eens 2 uur opstijven in de koelkast