Thai Basil Chicken

Dit in Thailand bekende streetfood gerecht is wel echt één van mijn favorieten! Hier in Nederland nog niet heel populair maar ik vind het een topper! Puur, super simpel en oooooh…. LEKKER! 😀  Omdat ik graag fris eet bij een pittig gerecht maken we er een lekkere komkommersalade bij!

Koken met... Iris & Maik

Samen met Iris gaat Puur Proevers leuke kook video’s opnemen. Dit doen we op een erg mooie locatie in Apeldoorn. Koksland maakt dit mogelijk! Ook voor uw keuken apparatuur en benodigdheden kan je hier terecht!

Iris & Maik maken deze video’s ter ondersteuning van hun recepten. In hun ogen wordt alles daardoor nog toegankelijker en is het voor jullie makkelijker om mee te koken en van je eigen tafel thuis ook een feestje te maken!

We hopen dan ook dat iedereen mee gaat koken en het resultaat uiteraard met ons deelt <3

Recept: Thai Basil Chicken

Gerecht voor 4 a 5 personen

  • 500 gram Kippendijen
  • 1 a 2 rode pepers
  • 5 tenen knoflook
  • 4 eetl. Zoete dikke katjap
  • 2 eetl. Vissaus
  • 6 eetl. Lichte Sojasaus
  • 3 eetl. Oestersaus
  • 1 eetl. Suiker ( mag je ook weg laten )
  • 1 bos basilicum
  • 360 gr. Basmati rijst
  • 4 a 5 eieren ( ligt aan het aantal personen )
  • Zonnebloemolie
  • 1 Komkommer
  • 1 Rode ui
  • 1/4 Rode peper
  • 1dl. Water
  • 2 eetl. Azijn ( natuur of witte wijn azijn )
  • 1 eetl. Suiker of honing

Bereiding:

  1. Snij de kippendijen in dunne reepjes en de rode peper in dunne ringetjes. Meng de dikke zoete ketjap, vissaus en lichte sojasaus in een kom door elkaar.
  2. Vijzel de knoflook en peper tot ze goed hun smaak en vocht loslaten
  3. Snij voor het bijgerecht de komkommer in halve manen. doe dit ook met de rode ui. De rode peper mag in kleine ringetjes. Verhit het water, azijn en suiker in een pannetje tot het kookt. Voeg nu de ui en peper toe en kook het 1 minuut goed door. Giet het mengsel op de komkommer en laat dit rustig afkoelen in de koelkast.
  4. Verhit een wok met een goede laag zonnebloemolie. Frituur hier één voor één de eitjes in.
  5. Kook de rijst.
  6. Verhit een wok met 2 eetlepels olie en bak hierin de gevijzelde knoflook en rode peper tot de knoflook goudbruin wordt. Voeg de kippendijen toe en wok ze mee tot de kip goudbruin is. Blus alles af met het sojasausmengsel en laat het 1-2 min. inkoken. Draai het vuur uit en voeg de basilicum toe. De blaadjes mogen heel blijven of je kan ze fijn snijden. Roer de basilicum door de kip en serveer het samen met de rijst, gefrituurde ei en komkommer salade.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top