🥕 Sinterklaas Menu I 🥕
Voorgerechtje van de sint:
Cappuccino van wortel en room, Croutons samen met een twist van sinasappel en speculaaskruiden.
Toch maar een power soepje als Voorgerecht na al die pepernoten.
Makkelijk voor te bereiden en te serveren. En vooral lekker 💥
Het hele menuutje voor 5 december wordt vervolgd 🎁
Ingrediënten:
- 500gr wortelen
- 1 grote ui
- 1 teen knoflook
- Scheut witte wijn.
- Sinas zesdes
- Speculaaskruiden
- 4 sneden bruin brood
- 50 ml Slagroom
Bereiding:
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn
- Schil de wortelen en snijd in kleine stukjes.
- Zet de ui en knoflook aan met een beetje olijfolie tot dat ze glazig worden. Blus af met een scheut witte wijn.
- Voeg de wortelen toe. Zet de wortelen dan onder water en kook het geheel rustig op totdat alles goed gaar is.
- Pureer dit met een staafmixer. Maak het geheel op smaak met peper en zout.
- Schil de sinaasappel en snijd er zesdes van. Kook deze gaar in het sap van de sinasappel.
- Klop de room lobbig ( yoghurt dikte )
- Snijd het brood in kleine blokjes. 170 graden in de oven, 8 minuten. Met wat olijfolie.
- Serveer het in je mooiste glas! Bestrooi het glas met speculaas kruiden
ENJOY!