Vegan lasange met pompoen en pastinaak

Vegan Lasange:

Ingredienten:

  • 1 pak spinazie lasangebladen
  • 1 fles pompoen
  • 2 pastinaak
  • zon gedroogde olijven
  • 250 gram champignons
  • ongezouten cashewnoten
  • ongezouten walnoten
  • witte wijn
  • veldsla

Bereiding:

Schil de pastinaak en snijd ze in plakken van een kleine centimeter. pak een bakpan en bak de pakken totdat ze bruin worden. Blus ze af met een scheut droge witte wijn. 
Schil de flespompoen en snijd ze in kleine blokjes. Gaar ze in water en een snufje zout. Kook ze tot ze gaar zijn. Giet de blokjes af en draai ze op in een keukenmachine ( Cutter ) totdat de pompoen helemaal zacht en een vloeibare puree is ( mousseline ) 
Voor de topping van de lasagne gebruiken we tomaat, noten en olijven. Snijd 1 tomaat in wat kleinere stukjes. Doe de noten, olijven en tomaat in een keukenmachine ( cutter ) en cutter kort. Voeg eventueel wat olijfolie toe.
Tijd voor het opbouwen van de lasagne. begin met een klein laagje pompoen mousseline, lasagne bladen, pasitnaak, pompoen mousseline, lasangebladen, plakken tomaat ( zelfde dikte als de pastinaak ), pompoen mousseline,  champignons in dikke plakken en als laatste het olijf/noten mengsel. verdeel dit goed in gelijke lagen. 
Bak de lasagne af in een voor verwarmde oven op 180 graden. Ongeveer 30 a 40 minuten. 
De lasagne is onafgebakken goed vooraf te maken en te bewaren in de koelkast. 
Serveer de lasagne met een frisse groene salade met tomaat.  

Check onze instagram voor een filmpje van het gerecht.

Vergeet ons niet even te volgen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *